នំពេញ: ខ្នុរសម្បូរដោយសារជាតិជីវជាតិសំខាន់ៗ ដូចជា វីតាមីន A, C, កាល់ស្យូម, ប៉ូតាស្យូម, ដែក, ម៉ាញ៉េស្យូម និងសារជាតិជីវជាតិផ្សេងៗទៀត។ វាមានប្រយោជន៍បំផុតសម្រាប់សុខភាពមនុស្ស។
ផលប្រយោជន៍ ៨ យ៉ាង ស្មានមិនដល់ពីផ្លែខ្នុរមានដូចជា :
១. បង្កើនប្រព័ន្ធអង្គបដិបក្ខ
ខ្នុរជាប្រភេទផ្លែឈើមានប្រភពវីតាមីន C ដ៏អស្ចារ្យ។ វីតាមីន C ជាសារជាតិជួយសរីរាង្គប្រឆាំងបាតុភូតឆ្លងវីរុស និងបាក់តេរី។ វីតាមីន C ជួយបង្កើនសមត្ថកិច្ចប្រព័ន្ធអង្គបដិបក្ខ ដោយវិធីជំនួយសមត្ថកិច្ចរបស់កោសិកាឈាមស។ ទឹកផ្លែខ្នុរមួយចាន អាចផ្គត់ផ្គង់សរីរាង្គបរិមាណដ៏ធំមួយ នៃសារជាតិអុកស៊ីតកម្ម ជួយការពារសរីរាង្គ។
២. ប្រឆាំងតបជំងឺមហារីក
ក្រៅពីវីតាមីន C ខ្នុរសម្បូរសារជាតិជីវជាតិរុក្ខជាតិ។ ជាប្រភេទសារជាតិមានលក្ខណៈពិសេសអាចប្រឆាំងមហារីក និងប្រឆាំងភាពចំណាស់។
៣. ជួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ធ្វើសកម្មភាពចំសមត្ថកិច្ច
ខ្នុរក៏ជាពពួកសារជាតិមានលក្ខណៈពិសេសប្រឆាំងរលាក និងច្របូកច្របល់រំលាយអាហារ។ ទន្ទឹមនោះ ខ្នុរក៏សម្បូរសារជាតិសរសៃ ដូច្នេះហើយវាជួយទប់ស្កាត់ការទល់លាមក និងបត់ជើងស្រួលជាង។ សារជាតិសរសៃនេះក៏មានឥទ្ធិពលកម្ចាត់ចោលស្រទាប់រំអិលច្បាមនៅពោះវៀន ផ្តើមពីនោះជួយបន្ថយគ្រោះថ្នាក់កើតជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ។
៤. រក្សាសុខភាពភ្នែក និងស្បែក
ខ្នុរជួយទប់ស្កាត់ជំងឺពាក់ព័ន្ធដល់ភ្នែក ដូចជាខ្វាក់មាន់។
៥. បំពេញថាមពល
ខ្នុរត្រូវបានចាត់ទុកដូចជាផ្លែឈើថាមពលមួយ ដោយសារវត្តមានរបស់ពពួកស្ករ។ ប្រភេទស្ករនេះជួយអ្នកបំពេញបន្ថែមថាមពល។ ថ្វីត្បិតខ្នុរជាប្រភេទផ្លែឈើថាមពល តែវាបែរជាមិនផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត កូឡេស្តេរ៉ូល។ ដូច្នេះវាជាប្រភេទផ្លែឈើដ៏វិសេសដើម្បីទទួលទាន។
៦. ឱសថព្យាបាលលើសឈាម
ប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងផ្លែខ្នុរត្រូវបានបញ្ជាក់ថា មានឥទ្ធិពលអាចបញ្ចុះសម្ពាធឈាម។ ដូច្នេះទទួលទានខ្នុរធ្វើឱ្យថយចុះគ្រោះថ្នាក់ឈឺបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
៧. ជួយឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំ
ខ្នុរសម្បូរម៉ាញេស្យូម ជាសារជាតិជីវជាតិសំខាន់មួយក្នុងការស្រូបយកកាល់ស្យូម និងគួបផ្សំជាមួយកាល់ស្យូម ដើម្បីជួយឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំ ទប់ស្កាត់ភាពមិនប្រក្រតីពាក់ព័ន្ធដល់ឆ្អឹង ដូចជាពុកឆ្អឹង។
៨. ទប់ស្កាត់ខ្វះឈាម
ខ្នុរក៏ផ្ទុកយ៉ាងច្រើននូវសារជាតិដែក ជួយទប់ស្កាត់ជំងឺខ្វះឈាម និងគ្រប់គ្រងការជួយចរាចរណ៍ឈាមក្នុងសរីរាង្គ។ ចំពោះអ្នកទទួលទានតម ខ្នុរក៏ជាប្រភេទផ្លែឈើអាចទប់ស្កាត់ស្ថានភាពខ្វះជាតិដែក៕ S
No comments:
Post a Comment