ផលប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​របស់​ផ្លែ​ខ្នុរ​ចំពោះសុខភាព

នំពេញ: ខ្នុរ​សម្បូរ​ដោយសារជាតិជីវជាតិ​សំខាន់ៗ ​ដូចជា ​វីតាមីន A, C, កាល់ស្យូម​, ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​, ដែក​, ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម និង​សារជាតិ​ជីវជាតិ​ផ្សេងៗ​ទៀត​។ វា​មាន​ប្រយោជន៍​បំផុត​សម្រាប់​សុខភាព​មនុស្ស​។​

ខ្នុរ​ផ្ទុក​យ៉ាងច្រើន​នូវ​សារជាតិ​ដែក ជួយ​ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ខ្វះ​ឈាម និង​គ្រប់គ្រង​ការជួយ​ចរាចរណ៍​ឈាម​ក្នុង​សរីរាង្គ
ខ្នុរ ផ្ទុក យ៉ាងច្រើន នូវ សារជាតិ ដែក ជួយ ទប់ស្កាត់ ជំងឺ ខ្វះ ឈាម និង គ្រប់គ្រង ការជួយ ចរាចរណ៍ ឈាម ក្នុង សរីរាង្គ
​     ផលប្រយោជន៍​​ ៨​ យ៉ាង​ ស្មាន​មិន​ដល់​ពី​ផ្លែ​ខ្នុរ​មាន​ដូចជា :
​    ​១.​ បង្កើន​ប្រព័ន្ធ​អង្គ​បដិបក្ខ​
​    ​ខ្នុរ​ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​មាន​ប្រភព​វីតាមីន C ដ៏​អស្ចារ្យ។ វីតាមីន C ជា​សារជាតិ​ជួយ​សរីរាង្គ​ប្រឆាំង​បាតុភូត​ឆ្លង​វីរុស និង​បាក់តេរី។ វីតាមីន C ជួយ​បង្កើន​សមត្ថកិច្ច​ប្រព័ន្ធ​អង្គ​បដិបក្ខ ដោយ​វិធី​ជំនួយ​សមត្ថកិច្ច​របស់​កោសិកា​ឈាមស​។ ទឹក​ផ្លែ​ខ្នុរ​មួយ​ចាន អាច​ផ្គត់ផ្គង់​សរីរាង្គ​បរិមាណ​ដ៏​ធំ​មួយ​ នៃ​សារជាតិ​អុកស៊ីតកម្ម​ ជួយ​ការពារ​សរីរាង្គ​។​
​    ​២.​ ប្រឆាំង​តប​ជំងឺមហារីក​
​    ​ក្រៅពី​វីតាមីន C ខ្នុរ​សម្បូរ​សារជាតិ​ជីវជាតិ​រុក្ខជាតិ។ ជាប្រភេទ​សារជាតិ​មាន​លក្ខណៈពិសេស​អាចប្រឆាំង​មហារីក និង​ប្រឆាំង​ភាពចំណាស់​។​
​    ​៣.​ ជួយ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ធ្វើ​សកម្មភាព​ចំ​សមត្ថកិច្ច​
​    ​ខ្នុរ​ក៏​ជា​ពពួក​សារជាតិ​មាន​លក្ខណៈពិសេស​ប្រឆាំង​រលាក និង​ច្របូកច្របល់​រំលាយ​អាហារ។ ទន្ទឹម​នោះ ខ្នុរ​ក៏​សម្បូរ​សារជាតិ​សរសៃ ដូច្នេះហើយ​វា​ជួយ​ទប់ស្កាត់ការ​ទល់លាមក និង​បត់ជើង​ស្រួល​ជាង។ សារជាតិ​សរសៃនេះ​ក៏មាន​ឥទ្ធិពល​កម្ចាត់​ចោល​ស្រទាប់​រំអិល​ច្បាម​នៅ​ពោះវៀន ផ្តើម​ពី​នោះ​ជួយ​បន្ថយ​គ្រោះថ្នាក់​កើត​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ​។​
​    ​៤. ​រក្សា​សុខភាព​ភ្នែក ​និង​ស្បែក​
​    ​ខ្នុរ​ជួយ​ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ពាក់ព័ន្ធ​ដល់​ភ្នែក ដូចជា​ខ្វាក់មាន់​។​
​    ​៥.​ បំពេញ​ថាមពល​
​    ​ខ្នុរ​ត្រូវបាន​ចាត់ទុក​ដូចជា​ផ្លែឈើ​ថាមពល​មួយ ដោយសារ​វត្តមាន​របស់​ពពួក​ស្ក​រ​។ ប្រភេទ​ស្ករ​នេះ​ជួយ​អ្នក​បំពេញបន្ថែម​ថាមពល​​។ ថ្វី​ត្បិត​ខ្នុរ​ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ថាមពល តែ​វា​បែរជា​មិន​ផ្ទុក​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឆ្អែត កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល។ ដូច្នេះ​វា​ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ដ៏​វិសេស​ដើម្បី​ទទួលទាន​។​
​    ​៦.​ ឱសថ​ព្យាបាល​លើសឈាម​
​     ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​នៅក្នុង​ផ្លែ​ខ្នុរ​ត្រូវបាន​បញ្ជាក់ថា មាន​ឥទ្ធិពល​អាច​បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម។ ដូច្នេះ​ទទួលទាន​ខ្នុរ​ធ្វើឱ្យ​ថយចុះ​គ្រោះថ្នាក់​ឈឺបេះដូង និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល។​
​    ​៧.​ ជួយ​ឱ្យ​ឆ្អឹង​រឹងមាំ​
​     ​ខ្នុរ​សម្បូរ​ម៉ាញេស្យូម ជា​សារជាតិ​ជីវជាតិ​សំខាន់​មួយ​ក្នុងការ​ស្រូបយក​កាល់ស្យូម និង​គួបផ្សំ​ជាមួយ​កាល់ស្យូម ដើម្បី​ជួយ​ឱ្យ​ឆ្អឹង​រឹងមាំ ទប់ស្កាត់​ភាពមិនប្រក្រតី​ពាក់ព័ន្ធ​ដល់​ឆ្អឹង ដូចជា​ពុក​ឆ្អឹង​។​
​    ​៨. ​ទប់ស្កាត់​ខ្វះ​ឈាម​
​     ​ខ្នុរ​ក៏​ផ្ទុក​យ៉ាងច្រើន​នូវ​សារជាតិ​ដែក ជួយ​ទប់ស្កាត់​ជំងឺ​ខ្វះ​ឈាម និង​គ្រប់គ្រង​ការជួយ​ចរាចរណ៍​ឈាម​ក្នុង​សរីរាង្គ។ ចំពោះ​អ្នក​ទទួលទាន​តម ខ្នុរ​ក៏ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​អាចទប់ស្កាត់​ស្ថានភាព​ខ្វះ​ជាតិដែក​៕ S

No comments:

Post a Comment